24 January 2014

Perbezaan LAMB dan MUTTON



Assalamualaikum wbt

Jawapan pada post sy sebelum ni akan saya huraikan disini =)

Untuk beberapa jenis masakan berasaskan kambing, dua jenis daging popular yang digunakan ialah LAMB dan MUTTON..bezanya ialah

LAMB : Daging Anak Bebiri berumur kurang dari setahun; dlm lingkungan 4-12 months sudah disembelih untuk tujuan catering dan sebagainya

MUTTON: Daging Bebiri lebih tua; dimana lebih pejal ('keras") dan lebih segalany2x lah..hehe sebab kira daging dr bebiri dewasa

Kenapa kami menggunakan LAMB? kerana ia lebih juicy dan lebih sedap serta lebih lembut inshaaAllah..makan pun lembuuutttt aje~~~

Jadi begitulah perbezaan nya...jelas kan; jadi pilihlah daging terbaik untuk kenduri anda =)

Oh ya ni ha ada ayat promosi nk bgtau yang kami mmg menggunakan LAMB dalam catering kami

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

PROMOSI Kambing Golek!!

Kami tidak menggunakan mutton tetapi menggunakan LAMB untuk tujuan golek ni..ternyata lebih lembut, lebih 'juicy' dan semestinya lebih sedap!! tgk beza harga lah...mutton dlm RM20/kg..LAMB pula RM 35/kg (harga purata semasa)

Daging terbaik dijual dgn harga MURAH!!!

Order kambing GOLEK -> 0193591054


Servis kambing golek kami merangkumi kawasan Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Negeri Sembilan, Melaka, Johor

Akikah Golek juga dikenali dgn ejaan AQIQAH Golek pada harga bermutu hanya di Ansal Ternak

Share:  

1 comment:

  1. TAK TERGAMAK AKU NAK SEMBELIH ANAK KAMBING...BARU 3,4 BULAN DAH DISEMBELIH..PELAHAP SANGAT MAKAM ANAK KAMBING..

    ReplyDelete