24 January 2014

Perbezaan LAMB dan MUTTON



Assalamualaikum wbt

Jawapan pada post sy sebelum ni akan saya huraikan disini =)

Untuk beberapa jenis masakan berasaskan kambing, dua jenis daging popular yang digunakan ialah LAMB dan MUTTON..bezanya ialah

LAMB : Daging Anak Bebiri berumur kurang dari setahun; dlm lingkungan 4-12 months sudah disembelih untuk tujuan catering dan sebagainya

MUTTON: Daging Bebiri lebih tua; dimana lebih pejal ('keras") dan lebih segalany2x lah..hehe sebab kira daging dr bebiri dewasa

Kenapa kami menggunakan LAMB? kerana ia lebih juicy dan lebih sedap serta lebih lembut inshaaAllah..makan pun lembuuutttt aje~~~

Jadi begitulah perbezaan nya...jelas kan; jadi pilihlah daging terbaik untuk kenduri anda =)

Oh ya ni ha ada ayat promosi nk bgtau yang kami mmg menggunakan LAMB dalam catering kami

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

PROMOSI Kambing Golek!!

Kami tidak menggunakan mutton tetapi menggunakan LAMB untuk tujuan golek ni..ternyata lebih lembut, lebih 'juicy' dan semestinya lebih sedap!! tgk beza harga lah...mutton dlm RM20/kg..LAMB pula RM 35/kg (harga purata semasa)

Daging terbaik dijual dgn harga MURAH!!!

Order kambing GOLEK -> 0193591054


Servis kambing golek kami merangkumi kawasan Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Negeri Sembilan, Melaka, Johor

Akikah Golek juga dikenali dgn ejaan AQIQAH Golek pada harga bermutu hanya di Ansal Ternak

21 January 2014

Pilihan kambing yang sesuai untuk digolek

Assalamualaikum wbt buat semua para pengunjung Ansal Ternak

Petang semalam saya baru lepas hantar 4 ekor kambing bulat siap untuk digolek bagi tujuan akikah, juga dikenali sebagai akikah golek sekitar Melaka

Semasa berbual dengan pakar bakar kami, saya mula bertanya soalan; bagaimana catering kambing golek ni bersaing antara satu sama lain? Seperti makin ramai yang mampu buat kambing golek ni..

Salah satu perbezaanya ialah dari segi pilihan kambing..kebanyakan pakej bajet menggunakan mutton...dan ada yang juga menggunakan lamb

Apa beza tu?? Nantikan post seterusnya ya..

Wasaalam

07 January 2014

Akikah Kambing Golek Melaka, Negeri Sembilan, KL, Putrajaya, Selangor Januari 2014

Assalamualaikum buat semua pengunjung Ansal Ternak....

Alhamdulillah, kita masih diberi peluang untuk menghirup udara di bumi yang indah ini

Untuk pengetahuan semua, selain daripada menternak kambing dan biri-biri berskala biasa (lebih pada transit kambing sebenarnya), kami turut menambah perkhidmatan katering kami. Kalau sebelum ni ada kami sediakan perkhidmatan katering untuk menu kari kambing negeri sembilan, kini kami sudah berada hampir setengah tahun dengan menu terbaru kami, kambing golek. kebanyakkannya memilih untuk menjalankan akikah (aqiqah) di kandang kami dan seterusnya memilih untuk mengadakan kenduri dirumah beserta dengan menu kambing golek. disajikan dengan sos blackpepper, sos mint, juga salad segar. Alhamdulillah hingga kini kami sudah menguruskan hampir 50 tempahan kambing golek di sekitar Kuala Lumpur (KL), Selangor (Shah Alam), Putrajaya, Negeri Sembilan (Nilai, Seremban), Melaka, Johor (Tangkak)

Kebanyakkan pelanggan kami bertanyakan harga kambing akikah semasa; untuk pengetahuan semua, pihak kami menjual kambing dgn harga borong iaitu bermula dengan harga RM 600 untuk berat 30kg ke atas (lebih kurang RM20/kg)..ni harga semasa kami pada Januari 2014 (Melaka)

Tapi untuk kambing golek, pakej kami bermula dari RM 1400 (Harga boleh runding, bergantung pada    stok semasa)

Disertakan juga poster kami untuk perhatian anda semua

Untuk tempahan, sila hubungi Rizal; 019 359 1054


Kambing, Biri-Biri, Kibas untuk Akikah, Kenduri, Golek Januari 2014

Assalamualaikum buat semua pengunjung Ansal Ternak....alhamdulillah, kt sudah masuk tahun 2014..Ansal Ternak masih kukuh dengan membawa masuk stok borong kambing, biri-biri, kibas yang semestinya khas untuk aktiviti akikah (aqiqah), kenduri kahwin, kenduri, majlis keramaian dan juga termasuk servis katering kami iaitu kambing golek sekitar Melaka, Johor, Negeri Sembilan, Kuala Lumpur, Selangor dan kawasan sekitarnya....kami juga mempunyai stok baka Barbados, Blackbelly, Feral yang juga antara stok kami bulan Januari 2014. Kami menjemput anda semua datang ke kandang kami di Jasin Melaka untuk merasai suasana 'kambing' sebenar sambil menikmati angin kampung =)

Oh ya, untuk sebarang tempahan Kambing untuk akikah, ternak dan juga Catering Kambing Golek atau masak kari Kambing..boleh hubungi pengurus kami: Rizal 019-3591054

Sebelum terlupa, disertakan gambar sekitar kandang kami (STOK SEMASA)

Untuk gambar2x lain...boleh layari Facebook kami

LIKE -> https://www.facebook.com/AnsalTernakMelaka